Skigebied Kronplatz - Dolomiten - Italie 

Skiers en snowboarders kunnen genieten van de prachtige natuur en het gevarieerde pisteaanbod hier in de Kronplatz. Freestyle skiers en snowboarders zullen zich zeker vermaken in het funpark van Plan de Corones, met rails, boxes en kickers. 

Via 21 moderne gondelbanen, 5 stoeltjesliften en 5 sleepliften wordt je drie kanten omhoog geleid, de brede, meestal boomvrije en zacht afhellende top van deze panoramaberg op.

In het gebied zijn 31 kabelbanen, dankzij de grote transportcapaciteit van bijna 69.000 personen per uur zijn er zelden wachttijden bij de skiliften. Er zijn in totaal meer dan 100km uitstekend geprepareerde skipistes in het gebied Kronplatz. De modernste sneeuwkanonnen zijn er aanwezig – alle pistes kunnen besneeuwd worden - en 32 rupsvoertuigen met een groot vermogen garanderen samen met een leger van bijna 250 medewerkers optimale omstandigheden om te skiën.
De Kronplatz, skiberg nr. 1 in Zuid-Tirol, is ook voor alle snowboardfans een geweldig skigebied met 2 snowparks. Het aanbod aan pistes reikt van vlakke hellingen voor absolute beginners tot afdalingen die ook experts menig schiet gebedje laten doen. Er zijn 6 afdalingen waar tot laat in de winter door geskied kan worden. De afdaling naar Olang is 6,5 km lang, deze overbrugt een hoogteverschil van 1.170 m. Als je kiest voor een vlakke, 6 km afdaling naar St. Vigil, dan heb je een hoogteverschil van 1.070 m. Voor gevorderden zijn er de meer dan 5 km lange pistes Silvester en Hernegg, die van de top naar het dalstation van de kabelbaan in Reischach leiden en 1.300 m hoogteverschil overbruggen, een bijzondere ervaring. Een echte uitdaging is ook de piste „Erta“ wat betekend "steil", die tot in het centrum van St. Vigil leidt. Een onvergetelijk skiplezier!